PAIH Webinaria
Strona główna > Wydarzenia
25 maja 2021 | godz: 12:00 | wydarzenie online

Produkty ekologiczne w sektorze spożywczym Finlandii

Rynek ekologicznych produktów spożywczych dynamicznie wzrasta z roku na rok. Coraz więcej Finów kupuje produkty ekologiczne, szuka nowych towarów, a sklepy rozszerzają swoją ofertą. Zapotrzebowanie na poszczególne produkty znacznie przewyższa ich podaż, co powoduje, że polskie produkty eko mają szansę przebić się do fińskiego konsumenta i zapełnić luki rynkowe.

Sprzedaż detaliczna na rynku żywności ekologicznej wzrosła w 2019 roku o 9,6 proc. (podczas gdy w handlu spożywczym ogółem tylko o 2,6 proc.) i wyniosła około 368 mln euro. W roku 2020 przyrost był jeszcze większy. Prawie połowa gastronomii korzysta regularnie z produktów bio.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego:

  • dowiesz się czym różni się fińska branża spożywcza od polskiej,
  • poznasz charakterystykę rynku ekologicznego w Finlandii,
  • dowiesz się jakie produkty są poszukiwane przez fińskiego konsumenta.


Szkolenie poprowadzą:

  • Justyna Lipczyńska, Kierownik Regionu - Europa, Centrum Eksportu, PAIH,
  • Katja Körkkö, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Finlandii,
  • Patrycja Saxlund, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Finlandii,
  • Jan Markiewicz, drugi sekretarz Ambasady RP w Helsinkach.


Webinarium odbędzie się 25 maja o godz. 12:00 i będzie prowadzone w języku polskim.


Sprawdź nadchodzące webinaria
  • Udostępnij:

Polska Agencja Inwestycji i Handlu S.A.

ul. Krucza 50

00-025 Warszawa


Wszystkie prawa zastrzeżone; Wyłączenie odpowiedzialności

internetART
Portal wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Prywatności. Możesz dowiedzieć się więcej o tym, jakich ciasteczek używamy lub wyłączyć je w ustawieniach.
Akceptuję politykę prywatności Portalu zamknij